Despre transportul marfurilor – generalitati

Transportul inseamna miscarea produselor de la sursa cum ar fi o fabrica, un depozit, o platforma la o destinatiee cum ar fi un alt depozit, un cumparator, sau un magazin de desfacere. Transportul se poate face prin aer, cu barci, trenuri, camioane sau echipamente de telecomunicatii, tevi, cabluri,. Scopul fiecarei afaceri este de a minimiza costurile de transport in si sa intruneasca cererea de produse. Costurile transporturilor depind in general de distanta intre surrsa si destinatie, de mijlocul de transport ales si de dimensiunea si cantitatea de produse care trebuie transportate. In multe cazuri, sunt multe destinatii pentru acelasi produs, ceea ce da un plus de complexitate in problema minimizarii costurilor de transport.

Decizia proprietarului trebuie luata in legatura cu produsele transportate, cu numarul acestora si cu problemele de distributie. De exemplu, accesibilitatea si alegerea unor mijloace de transport trebuie sa se faca in functie de locatie si de facilitatile solicitate. Semnificatia transporturilor alese vr afecta decizie cu privire la forma incarcaturii si la dimensiunile acestora.

Transportul se imparte in functie de mediul prin care se face transportarea in tranport pe apa, pe sine, pe drum, prin aer, prin tevi etc.  Exista si moduri combinate de transport care implica mai multe tpuri. Un exemplu este transportul petrolului prin port apoi prin tevi spre rafinarie. In Era Informatiei se transporta date pe fire sau prin metode wireless, dar transferul de date nu intra la categoria transport.

Transportul pe apa, pe sine si cu ajutorul camioanelor ofera posibilitatea de a transporta orice produs ce poate fi mutat fizic, si au diferite grade de acces la clienti, viteze diferite si moduri de stocare diferite. Barjele cara foart rar ambarcatiuni destinate vanzarii iar camioanele nu transprta niciodata mobila decat pe distante foarte scurte. Transportul prin aer este limitata cand vine vorba de obiecte foarte grele dar este ideal pentru pachete usoare si pentru obiecte care trebuie mutate rapid, tevile se folosesc pentru lichide, gaz is alte substante care nu pot fi folosite si transportate decat asa.

Transportul prin aer ofera avantajul vitezei si poate fi folosit pe distante lungi, dar este cel mai scump mijloc de transport si este folosit fie pentru obiecte mici sau extrem de valoroase, fie pentru cele pentru care se cere timp scurt de livrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Partners Section:

depfile password Depfile Premium Account Depfile Premium Depfile Premium Account Depfile Premium Depfile Premium Account Depfile Premium Account dep file Dep file dep file dep file dep file dep file Depfile Premium Account Depfile Premium yify torrent empire torrent yify vikings season 4 auto clicker autoclicker slender the eight pages he gift torrent walking dead torrent the walking dead torrent fl studio 12 torrent